Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuuta 21, 2017.

Sammakko kattilassa / Keitetyn sammakon syndrooma

Kuva
Kun jonkin emotionaalisen tilan paheneminen on hidasta, sitä ei välttämättä huomaa. Ilmiö on sama, kuin jos sinulla olisi koiranpentu jota näet joka päivä. Viikko sitten pennun viimeksi nähnyt tuttava voi huudahtaa "hyvänen aika, kun se on kasvanut". Itse et huomannut valtavaa muutosta, koska näet pennun joka päivä.

Keitetyn sammakon syndrooma viittaa henkiseen uupumukseen, joka tapahtuu pikkuhiljaa ja hienovaraisesti. Kun kattilan lämpötila kohoaa hitaasti, sammakko sopeuttaa vähitellen sen ruumiinlämmön vedentilan lämpötilaan. Sammako kuluttaa kaiken energian tähän, kunnes se ei enää kykene siihen vaan kuolee veden alkaessa kuumeta liikaa.

Kuoliko sammakko kyvyttömyyteensä hypätä pois ajoissa vai siihen, että se vesi kiehui?

Jos sammakko pudotettaisiin 50 asteiseen veteen, se hyppäisi heti pois. Kun se sieti asteittaista lämpötilan nousua, se ei ymmärtänyt hypätä pois.

Kun tilanne pahenee pikkuhiljaa, se saa meidät luulemaan, että olemme kunnossa. "Ehkä tässä on vain…

Itsensä suojeleminen

Kuva
Parhaiten suojelet itseäsi passiivis-aggerssiiviselta tai narsistiselta (ja muilta vastavilta) tyypiltä (tässä tekstissä käytän nimitystä "narskutus") olemalla tietoinen siitä, että jokainen ihminen ei ole hyvä ihminen, ymmärtää että pahat puolet voidaan kätkeä hymyilevän ja reilun kaverin naamion taakse ja sillä, että tutustut ajan kanssa. Opettele tunnistamaan varoitusmerkkejä ja luota omiin tuntemuksiisi. Jos tunnet että jokin ei täsmää, niin todennäköisesti tuntemuksesi on oikeassa. Opettele tunnistamaan milloin sinua manipuloidaan äläkä lähde manipuloitavaksi. Usein kun tutustumme uuteen ihmiseen haluamme automaattisesti myötäillä häntä. Pidä omista näkemyksistäsi reippaasti kiinni äläkä ala "esittää" liian kilttiä. Sillä kiltteihin ihmisiin nämä iskevät kiinni. Kun huomaat varoitusmerkkejä niin mieti, onko tuo ihminen tutustumisen arvoinen vai olisiko viisaampaa antaa olla.

Mutta jos sinulle on käynyt niin, että huomaat sinua manipuloitavan, kumppani on aina…