Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuuta 2, 2017.

Maaginen narsisti

Kuva
Hmm.. tunnistaako kukaan "maagisia" piirteitä nykyisessä tai ex-kumppanissaan? Alla katkelma sivustolta "Suhdesoppa" sekä linkki sivulle. Vasta tämän lukiessani tajusin, että exäni esittäytyi minulle "olen tuhatvuotinen lohikäärme, olen noidista suurin, siksi minulla on susi ja lohikäärme" - enkä oikein tuota voinut laittaa kännitilan piikkiin, kun hän joi erittäin harvoin. Edellisellä sentään pystyin laittamaan "suuret siivet" alkoholin piikkiin. Onko kenellekään muulle höpisty "maagisista" asioista? Se että tuollaisia höpistään kumppanille on yksi keino luoda jalustaa itselleen, tehdä toisesta sitä palvelijaa joka katsoo maagia ylöspäin.
Häpeilemättömyys, ylimielisyys, vaativuus ja kateus. Hyväksikäyttö, rajattomuus ja maaginen ajattelu. Näistä piirteistä tunnistat narsistin.
http://www.suhdesoppa.fi/narsismi/tunnista-narsisti/


Ihana, kaikkia auttava Puoliso (paitsi ei kumppaniaan)

Kuva
Niinpä niin, jälleen kerran sitä taas ihmettelin. Tuon ihmisen loputonta halua auttaa kaikkia muita, paitsi minua. Mies nappasi kauppareissulla moottoripyörän ja kuskin pakettiautoonsa. Mies auttoi tuntematonta, osti ensin tarpeellisia tavaroita omaan piikkiinsä (kuormasidontaliinat jotta pyörä pysyy autossa jne. ) ja antoi hallitilaansa ja apuaan käyttöön. Koko ilta siinä meni, minä olin mukana, olimme lähteneet miehen kanssa yhdessä käymään vain kaupassa.

Lopputulema oli se, että kello oli kymmenen illalla, minua väsytti ja paleli, ja lopulta mies ja tyyppi olivat saaneet moottoripyörän kuntoon. Tyyppi lähti ja aloimme tehdä itsekin lähtöä hallilta, kun kuulimme pamauksen. Pyörä hajosi kahdensadan metrin päähän hallista.

Ehdotin miehelle, että annetaan tyypille yösija, tilaahan meillä oli. Mutta ei, mies halusi lähteä yötä vasten ajamaan typpiä ja pyörää 2,5 tunnin ajomatkan päähän. Niin siinä kävi, että minut heitettiin kotiin, kun olin muistuttanut siitä, että meillä on eläimiä ja…

Itsensä rakastamisen päivä

Kuva
Ihanaa. Pohjalta pääsee ylös. Lisäänpä voimiani hemmottelemalla itseäni. Tänään haluan jalkakylvyn ja kynsihoidon, ja ehkä vähän väriä päähän. Tänään en jaksa muuta. Minusta on imuroitu ulos kaikki jaksaminen, eilen en kyennyt mihinkään muuhun kuin siihen, että hengitän ja pysyn hengissä. Se oli tarpeeksi. Eilen oli huono päivä, tästä päivästä teen paremman! Minä onnistun!

Tänään kaatuvat päälleni  ne hommat, mitä eilen oli tekemättä ja plussana ne hommat, mitä siihen pinoon tuli eilen vielä lisää minun loikoillessani ja pidellessäni kiinni elämästä. Menneisyyden peikot taas nakersivat, keskeneräiset ja selvittämättömät asiat exän kanssa kummittelivat mielessä. Velloin ihan kunnolla kiinni menneisyydessä, velloin omassa kiltteydessäni ja tyhmyydessäni. Miksi minä en huomannut varoitusmerkkejä ajoissa?

Jos mies selvällä suomen kielellä heti alkuunsa kertoo, että "tuosta ovesta on mennyt monta naista eikä takaisin ole ollut asiaa", niin minkä ihmeen takia minä en niistä sanois…

"Mä en pystynyt hengittään"

Kuva
Kuulostaako tutulta? Stressireaktio saa aikaan sen, että tulee sellainen tunne, että hengitys ei kulje. Se on tunnetila. Sinä voit hengittää. Sinä voit pysähtyä vetämään ihan kunnolla happea, hitaasti sisään ja ulos. Oikeasti. Tee jotakin "virkistävää", kuuntele musaa ja tanssi, päätä siivota se perimmäinen komero, tee jotakin, tee fyysistä. Fyysisen liikkeen avulla voi kanavoida ajatuksiaan muualle, jolloin se stressipesäke ajatuksissa saa vähän tilaa ja aikaa hengähtää.

Jokaiselle sattuu noita hengenpysähdyksiä silloin tällöin: vaikkapa kun huomaat autoasi lähestyvän pupun ja jarrutat, tai olet liukastumassa ja saat itsesi juuri ja juuri pidettyä pystyssä kaatumatta. Sydän hyppää kurkkuun ja henki salpautuu hetkeksi. Se on normaali reaktio "vaaratilanteessa".

Kun stressitilanne jatkuu pidempään, esimerkiksi elettäessä saman katon alla kumppanin kanssa, jota joutuu jollakin tavalla "varomaan" koko ajan (epävarmuus mitä se toinen kohta sanoo, tuleeko se m…

"Se on vanha juttu, niistä ei puhuta" (koskee myös edellistä tuntia)

Kuva
Ensimmäisen kerran kun kuulet tämän lauseen kumppanisi suusta, saatat ajatella, että kylläpä tuo tyyppi suhtautuu kivalla tavalla asioihin. Suorastaan sädekehä päänsä päällä hän kertoo sinulle, miten ihanaa on suhtautua elämään niin, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus, eiliset unohtaen. Sinulle tulee ihana tunne siitä, että tuo tyyppi on aivan mahtava! Hän ei muistele eilisiä sanaharkkoja ja aloittaa jokaisen päivän puhtaalta pöydältä. Olet siunattu ihanalla kumppanilla, joka ei huonoja asioita vatvo.

Luulet, että hän on ottanut eilisistä keskusteluista opikseen. Mutta ajan myötä huomaat, että hän ei ottanutkaan. Edelleen hän toimii ja käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin aikaisemmin. Kun huomautat hänelle, hän kivahtaa, että "se on jo mennyt asia, ei siitä kannata enää puhua". Olet hieman ihmeissäsi hänen tavastaan jättää asiat käsittelemättä.

Hän kertoo että negatiivisista asioista ei kannata puhua, ne voi unohtaa samantien. Mutta todellisuudessa hän ei unohda, hän k…