Itsensä suojeleminen


Parhaiten suojelet itseäsi passiivis-aggerssiiviselta tai narsistiselta (ja muilta vastavilta) tyypiltä (tässä tekstissä käytän nimitystä "narskutus") olemalla tietoinen siitä, että jokainen ihminen ei ole hyvä ihminen, ymmärtää että pahat puolet voidaan kätkeä hymyilevän ja reilun kaverin naamion taakse ja sillä, että tutustut ajan kanssa. Opettele tunnistamaan varoitusmerkkejä ja luota omiin tuntemuksiisi. Jos tunnet että jokin ei täsmää, niin todennäköisesti tuntemuksesi on oikeassa. Opettele tunnistamaan milloin sinua manipuloidaan äläkä lähde manipuloitavaksi. Usein kun tutustumme uuteen ihmiseen haluamme automaattisesti myötäillä häntä. Pidä omista näkemyksistäsi reippaasti kiinni äläkä ala "esittää" liian kilttiä. Sillä kiltteihin ihmisiin nämä iskevät kiinni. Kun huomaat varoitusmerkkejä niin mieti, onko tuo ihminen tutustumisen arvoinen vai olisiko viisaampaa antaa olla.

Mutta jos sinulle on käynyt niin, että huomaat sinua manipuloitavan, kumppani on aina oikeassa ja sinä väärässä, hän räjähtää jos et ole samaa mieltä, niin sinulla on vaihtoehtoja. Voit häipyä. Voit esittää oman mielipiteesi, joka on myrkkyä narskutukselle ja saa hänet entistä enemmän puolustuskannalle. Jos myönnyt ja olet samaa mieltä, pysyy rauha maassa. Sinä itse tiedät että rauha on teennäistä, ja sinua vaivaa että joudut myöntymään sellaisiinkin juttuihin, mitkä eivät ole totta tai joudut myöntämään olleesi väärässä, vaikka itse tiedät miten asia oikeasti on.

Kun lähdet myöntymällä antamaan narskutuksen aggression virrata vapaasi, se virta juoksee vapaana ja narskutus on hetken tyytyväinen. Mutta se antaa narskutukselle vain hetken hyvän olon. Varsinaisen elämänenergiansa hän imee sinun surustasi, pahoinvoinnistasi, mitätöinnistäsi.... kun hän saa sinut reagoimaan, hän tuntee olevansa elossa. Pitkällinen myötäily on narskutuksesta rasittavaa joten hän taatusti keksii jostakin jotakin, millä saa sinulle pahan mielen ja itselleen voittajafiiliksen "ähäkutti, onpa minulla nyt hyvä olo kun huomaan että sinä kärsit".

Voit suojella itseäsi jonkin aikaa sillä, että olet samaa mieltä narskutuksen kanssa ja palvelet ja teet kaikki juuri niin kuin hän haluaa. Muutut "näkymättömäksi" etkä anna kosketuspintaa mihin narskutus voisi tarrata kiinni - olet reagoimaton ja liukas kuin saippua- sinusta ei saa vastaväittäjää, ei millään. Se kuluttaa voimavarojasi henkisesti, mutta saat vältettyä suurimmat törmäkset sillä että annat hänen narskutuksensa sanat virrata vapaasti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Jos saat naureskeltua sisäisesti hänen valheilleen joita hänen suustaan virtaa, aina parempi. Mutta valmistele lähtöäsi, sinä et voi jäädä suhteeseen. Etsi asuntoa, etsi apua, lähde pois. Itseään ei voi rasittaa henkisesti loppuikäänsä. Henkinen väkivalta voi olla jopa pahempaa kuin fyysinen, sillä se saattaa muuttaa minäkuvaa ja käsitystä omasta itsestään - eikä myönteiseen suuntaan .


Kommentit

SUOSITUIMMAT TEKSTIT

Gaslighting / kaasuvalotus

Narsistinen Lähde

Sammakko kattilassa / Keitetyn sammakon syndrooma

Kaasuvalotuksen vaiheita

Mistä tunnistat manipuloijan?