"Älä vihaa" - vai pitäisikö sittenkin vihata?

"Viha ei ole terveellistä", "Älä vihaa", "Anna anteeksi" ja liirum laarum lorum ipsum... Okei, ymmärrän pointin. Ei viha ole mukava tunne. Mieluummin sitä hymyilisi onnellisena. Antaisi kaikille anteeksi ja olisi onnellisen vapahtava kuplapallo, joka leijuu tyynenä pilven nurkalla ja katsoo hymyillen faunamaisia keijuja, jotka tanssivat vihreällä niityllä. POKS!

Mitä jos antaisit kumppanisi kohdella sinua huonosti, lehmänhermoisena kiittäisit kaltoin kohtelusta ja ojentaisit varmuuden vuoksi toisenkin posken? Antaisit kerta toisensa jälkeen anteeksi ja putoaisit uudelleen ja uudelleen henkisen väkivallan uhrin rooliin? POKS!

Viha on tervellistä. Se on merkki siitä, että sinä reagoit. Huonoon kohteluun. Sinä huomaat, että nyt riittää. Onnittelut! Anna sen tulla ulos, älä pidättele sitä! Kilju vaikka ääneen autossa kun kukaan ei kuule, pamauta nyrkkeilysäkkiä kunnolla tai hakkaa pino halkoja. Sinä olet se fiksumpi osapuoli, sinä osaat kanavoida vihasi ilman, että ketään sattuu. Henkisesti tai fyysisesti.

Viha tuottaa adrenaliinia, se pitää sinut liikkeessä ja antaa sinulle voimia toimia. Viha ei ole tervellinen tunne pidempään podettuna, joten pidä huoli siitä, että olet vihainen vain niin kauan, kuin se tarpeellista selviytymisesi kannalta. Kun tunnet vihaa, mieti, mikä olisi ideaalitilane, jossa voisit olla tuntematta vihaa. Pyri siihen tilaan.

Hyvä artikkeli vihasta löytyy: https://askelterveyteen.com/vihan-haitalliset-vaikutukset/

Kannattaa lukea. Älä pelkää vihaa, mutta älä ole sen kanssa liian kauan yhdessä :)
Kommentit

SUOSITUIMMAT TEKSTIT

Gaslighting / kaasuvalotus

Narsistinen Lähde

Sammakko kattilassa / Keitetyn sammakon syndrooma

Kaasuvalotuksen vaiheita

Mistä tunnistat manipuloijan?