Varoitusmerkkejä osa 2: minunko tässä pitää muuttua sellaiseksi kuin haluat minun olevan?


Jos et huomannut ensimmäisiä varoitusmerkkejä ja alat suhteeseen alistavan (narsistin, passiivis -aggressiivisen jne.) miehen kanssa, tulet pian huomaamaan, miten hienosti hän osaa ohjailla sinua muuttaamaan itseäsi hänelle sopivaan muotoon. Ensin mies saa sinut vakuuttuneeksi siitä, miten erinomainen kumppani hän on, ja alussa hieman huomioikin sinua, jotta hänen sanahelinänsä eivät vaikuttaisi aivan tyhjänpäiväisiltä. Mitä ne todellisuudessa ovat, täyttä tyhjää, mutta sen verran mies ymmärtää, että alussa kannattaa hieman satsata suhteeseen jotta nainen tarttuu syöttiin tukevasti kiinni.

Kun mies on saanut sinut vakuuttumaan, että hän on kaikken paras mahdollinen kumppani, hän alkaa hienovaraisesti ohjailla sinua. Ennen kuin huomaatkaan, olet kilttinä ihmisenä hakenut hänelle paketillisen sukkia (mies on valittanut kuukauden että hän menee kohta ostamaan lisää sukkia, kun kaikki alkaa olla rikki, ja joka kerta sukkia jalkaan laittaessaan näyttää sinulle niissä olevia reikiä ja heittää taas yhden parin roskiin). Ennen kuin huomaatkaan, olet sortunut tekemään ja ostamaan hänen puolestaan milloin mitäkin. Kun sinulle tulee mieleen "valittaa" kaksi kuukautta lattialla levällään olleista laatikoista, jotka mies on luvannut purkaa ja laittaa minne hän haluaa, ja vedät esille yhdenkin asian, jonka olet tehnyt hänen puolestaan, hän raivostuu "minä en ole pyytänyt sinulta yhtään mitään".

Hän ei pyydä suoraan, mutta koska olet kiltti, korjailet hänen jälkiään ja teet asioita hänen puolestaan, sen takia, että hän ei tee. Sinulla alkaa keittää yli jossakin vaiheessa, alat tuntea itsesi orjaksi ja talouskoneeksi.

Miehellä on koira, ja miehellä on tapana päästää koira yöllä juoksunaruun ja hakea se sisälle, kun se haukkuu. Heräät siihen, että korvatulppiesi läpi on kuulunut haukkumista jo pitkään, mies on herännyt jo makaa vieressäsi odottaen, että haet koiran sisälle. Koska mies on jo suhteen alussa maininnut, että muutama nainen on sanut lähteä, kun ei ole sopeutunut koiraan, et heti uskalla vaivata miestä asian puheeksi ottamisella. Hänhän on niin erinomainen ja tuo nyt on pikkujuttu tämän kaiken ihanuuden keskellä, jos mies on niin väsynyt että ei jaksa (?) hakea haukkuvaa koiraa.

Mutta ethän sinä kaun jaksa. Olet koko ajan väsynyt. Ehdotat miehelle, että koiran voisi pissattaa ja tuoda saman tien sisälle, niin ei aamuyöstä tarvitsisi paria tuntia valvoa koiran haukkua kuunnellen. Sehän ei tietenkään sovi miehelle. Kun se ei sovi, laitat ulko-oveen lapun, jossa lukee muistin virkistämiseksi, että "kun viet koira yöllä ulos, pissata se ja tuo heti takaisin sisälle". Tämän jälkeen olet paha, kontrolloiva ja yrität ottaa miehestä niskalenkkiä hallitaksesi hänen elämää. Sellainen on sovi ollenkaan. Lähtölaskentasi on alkanut...

Hän on kertonut sinulle, että yhdessä on kiva harrastaa ja hän toivoo, että sinä olet hänen mukanaan 25 kilometrin päässä kotoa harrastehallilla katsomassa, kun hän makaa auton alla ja "tekee". Se onkin ihan kivaa vähän aikaa. Mutta kun huomaat, että sinun aikasi menee töissä ja hallilla katsellen auton alla makaavaa miestä, ja sinua alkaa jurppia tekemättömät kotityöt, ja kerrot että sinun pitäisi ehtiä kotonakin tehdä asioita, mies loukkaantuu. Mies sanoo, että ne kotityöt ehtii odottaa. Kotona alkaa olla kaaos. Sitten mies sanoo, että kyllä hänkin tekee sinun kanssasi kotitöitä. Kaaos kotona leviää. Sillä eihän se mies mitään tee. Teille alkaa syntyä eripuraa. Kun teet kotona edes kiireimmät hommat ja menet ajelemaan pienen lenkin omaa päätäsi tuulettaaksesi, mies ei tykkää yhtään.

Sinun olisi pitänyt tehdä omat työsi, seurustella miehen vierellä miehen vapaa-ajan, ja tehdä taloustyöt vaikkapa yöllä, kun siihen olisi ollut aikaa. Sinun olisi pitänyt ylipäätään olla nukkumatta jotta olisit voinut hoitaa kaiken mitä sinun pitää, jotta mies olisi tyytyväinen. Sinun olisi pitänyt luopua omasta elämästäsi.

Joko heräsit? Miten paljon sinua pitää taivuttaa, ennen kuin katkeat? Miten paljon sinä jaksat uskoa niitä sanoja ja lauseita, jotka eivät koskaan toteudu? Miten tyhmiä, luottavaisia, kilttejä jotkut naiset voivat olla? Haloo, nyt on muutoksen aika! Otetaanpa annos itsekkyyttä ja pidetään siitä kiinni!

Kun huomaat, että ajattelet enemmän sitä, mitä voit tai et voi tehdä tietyssä tilanteessa, huomaat ennakoivasi ja vältteleväsi tilanteita, joissa voi tulla konflikti, niin suhde ei ole sen arvoinen, että siihen kannattaa jäädä. Oikeassa, kunnollisessa suhteessa sinun ei tarvitse varoa, mitä sanot tai mitä teet, mitä jätät sanomatta ja mitä jätät tekemättä.

Kommentit

SUOSITUIMMAT TEKSTIT

Gaslighting / kaasuvalotus

Narsistinen Lähde

Sammakko kattilassa / Keitetyn sammakon syndrooma

Kaasuvalotuksen vaiheita

Mistä tunnistat manipuloijan?