Roskien vieminen olmin tyyliin- saa nauraa :)

Onko roskien vieminen joskus haastavaa miehellesi? Tuleeko teillä sanomista siitä, että mies "tahallaan" unohtaa roskapussin, ja nainen sen siitä sitten jälleen kerran vie, koska naisen mieli nyt vain on sellainen, että se ei katsele roskapusseja rappusilla kovinkaan kauan? Tuottaako pieni roskapussi parisuhteeseen suuria ongelmia? Ei hätää, lue tämä, niin roskaongelmanne saavat uudet mittasuhteet :)

Asuessani "Olmilassa" pohdimme ystäväni kanssa useaan otteeseen, että onko Olmilla jokin vakava trauma kohdata roskat? Miksi se roskapussin vieminen on niin vaikeaa? Olihan hän ne roskansa hoitanut jollakin konstilla ennen naisen taloon saapumista, joten miten hän sen lopetti heti kun naisen auton etuvalot saavuttivat pöheikköisen pihan perukat?

Nainen oli heilastellut Olmin kanssa jonkin aikaa ja kilttinä tyttönä alkanut hoitaa huushollia, mukaan lukien roskapussin vieminen autolla puolen kilometrin päähän roskikseen. Olmi oli alkuvaiheessa hyvin avulias johdattelemaan naista omaksi pikku piiakseen, hankkimalla ruohonleikkurin "jonka nainen saa käyntiin" (nainen leikkasikin sitten koko kesän nurmikon - loppukesästä naiselle valkeni, miksi Olmi oli maininnut leikanneensa nurmikon edellisenä kesänä vain yhden kerran, ja nainen tajusi lopultakin, että kyse oli ollut vain laiskuudesta).

Mutta palataanpa aiheeseen. Olmi osaa manipuloida ihmiset tekemään asioita puolestaan. Kun Olmi hankki pienen minipakettiauton, hän kertoi naiselle, että tällä nainen saa vietyä roskat ja hoidettua muuttokuormaansa. Nainenhan hoiti, koska tuollainen kätevä auto hankittiin hänen käyttöönsä. Kun Naisen auto on niin hieno "pyhäauto", ettei se vain sotkeennu, Olmi sanoi. Miten huomaavaista :). Miten sievästi manipuloitu! Ja hoitihan nainen sitä muuttokuormaa Olmilaan, pääasiassa todellakin yksin. Ja roskia. Mitä siinä, tavaratilaan ja samaan syssyyn roskikselle. Kunnes auto hajosi.

Muuttuneiden olosuhteiden myötä nainen pyysi Olmilta, että voisiko Olmikin viedä niitä roskia, henkilöauton tavaratila on hankalampi siivota kuin Olmin pakettiauton tavaratila, jos joku pussi repeää. Olmi lupasi. Muutaman henkilöautolla hoidetun roskakuorman jälkeen nainen otti asian puheeksi, kun Olmi edelleen "unohti" ottaa niitä pusseja mukaansa. Olmi sanoi, että kyllä hänkin niitä voi viedä, laita siihen kiven juuren missä hän pitää pakuansa, hän nappaa siitä.

Nainen oli tässä vaiheessa jo huomannut muutakin Olmimaista käytäntöä, johon hän päätti hakea muutosta kouluttamalla Olmia. Koska Olmi oli luvannut viedä roskat kiven juuresta, ja miehen tulee pitää sanansa, nainen ei taipunut kasvavan roskapussikokoelman edessä viemään niitä minnekään, ei, tätä naista ei ihan noin vain hyppyytetä, nainen alkoi kerätä roskapusseja jätesäkkeihin, sitä mukaa kuin pusseja alkoi kertyä. Kun on pussinsa luvannut ottaa siitä kiven juuresta, niin pitäköön sanansa. Kiven juurella alkoikin pian odottaa roskapussin sijasta vuori jätesäkkejä. Nainen ehdotti monta kertaa, että yhdessä voisimme viedä tuon kasan, ei siinä mene kauan. Mutta ei. Ei. Ei. Selittämätön Ei. Roskikset on kuitenkin täynnä ja ei sinne ehdi pysähyä kauppamatkallla jne...

Eräänä päivänä kun Olmin poika oli kylässä ja miehet olivat lähdössä yhdessä, naiselle ilmaantui tilaisuus käyttää kolmannnen osapuolen vetoapua ja hän ehdotti, että "jospa pojat veisivät tuon kasan roskiin". Poika tarttui työhön isänsä nuristessa taustalla "nää haisee ja sotkee" ja pääsihän naisen suusta, että jos olisit aikaisemmin vienyt, niin tässä ei olisi haisevaa kasaa.

Nainen kuuli jälkikäteen kauhutarinoita siitä, miten se auto oli haissut. Siellä oli saattanut olla jopa hiiriäkin. Ihan kuin se olisi ollut naisen vika. Jatkossa nainen ei kasannut enää pusseja kiven juureen.

Mutta nainen ei ollut vielä opppinut, että Olmi ei todellakaan huolehdi roskistaan niin kauan kuin nainen on talossa. Ympäristöä tarkemmin tutkaillen naiselle ilmeni, että todennäköisesti Olmi ei muutoinkaan harrasta roskien viemistä. Olmi oli kasaillut tonttinsa reunoille epämääräisiä romukasoja, ja tarkemmin tutkien naisen silmään paljastui pari yksityistä kaatopaikkaa. Ehkäpä Olmi oli todennut, että "ne roskikset on kuitenkin täynnä" ja tämän loistavan päätelmän tehtyään, nakannut pussinsa pihan perukoille. Mitä sitä suotta roskikselle saakka, se on kuitenkin täysi. Kyllä hän joskus hankkii naisen, joka siivoaa sitten pihan.

Yhteisen elämän loppuputaipaleella roskista oli usein puhetta. Eihän Olmi edes roskaa, miksi hänen kuuluisi viedä naisen roskat? Nainen oli pari päivää poissa, ja palattuaan huomasi muutaman roskapussin seikkailevan tuulikaapissa. Nainen otti asian puheeksi. Olmi todistettavasti kyllä roskaa, mutta onko Olmilla jokin vakava trauma, joka aiheuttaa sen, että Olmi ei kykene menemään roskikselle? Pelottaako Olmia avata roskis, pelottaako että sieltä hyppää rotta kurkkuun? Nainen pyysi, että Olmi kertoo naiselle, nainen voi kyllä viedä roskat ihan aina, jos Olmia vaikka pelottaa siinä jokin asia. Mutta Olmi hyvä, älä kerro minulle vieväsi roskat, jos et tarkoita sitä. Älä sano minulle, että minä olen ainoa joka roskaa. Älä vetkuttele, vääntele ja kiertele, vaan kerro minulle asiat niin kuin ne ovat.

Mutta Olmi on kuin simpukka. Olmi sulkeutuu. Olmi ei puhu. Nainen saa mennä, jos nainen ei vie roskia. Ja niin nainen lähti.


Kommentit

SUOSITUIMMAT TEKSTIT

Gaslighting / kaasuvalotus

Narsistinen Lähde

Sammakko kattilassa / Keitetyn sammakon syndrooma

Kaasuvalotuksen vaiheita

Mistä tunnistat manipuloijan?