Varoitusmerkkejä osa 1:Mielikuvilla leikkiminen heti alussa

Jokainen nainen on varmasti joskus pohtinut, että kyllä hänellä oli alussa sellainen tunne, että ei olisi pitänyt aloittaa koko suhdetta. Tunne? Mikä tunne? Todennäköisesti nainen on jollakin tasolla ymmärtänyt, että mies höpisee olemattomia, mutta miehen luomat mielikuvat "ruusuisesta miehestä" ovat olleet niin voimakkaita, että nainen on alkanut toiveikkaana uskoa, että tuo mies tarkoittaa, mitä sanoo.

Aika, paikka, tilanne. Kiinnitä huomio siihen, mitä mies sanoo ja missä tilanteessa. Jos olette kahvitelleet pari kertaa ja vaihtaneet pari pientä suukkoa ilman sen kummempia tutustumisia, niin onhan se melko pelottavaa, että mies ilmaisee sinun seurustelevan hänen kanssaan? Väärä aika, väärä paikka, väärä tilanne. Oikea aika, paikka ja tilanne on pidemmän tutustumisen jälkeen, ei ennen kuin edes olette vierailleet toistenne kodeissa molemminpuolin ja muutoinkin tutustuneet paremmin.

Luettolomainen listaus miehen hyvistä ominaisuuksista. "Annan suukon joka aamu ja ilta, halailen sinua pitkin päivää ja jos istahdat sohvalle viereeni, pyydän sinut syliini. Paljastan tunteeni avoimesti ja puhun aina avoimesti kanssasi. Harmillista että niin monet parit vaan seurustelevat ja asuvat erillään eivätkä halua muuttaa yhteen. Kyllä sitä sitten yhdessä asuessa tutustuu toisiinsa. Minä olen suunnitellut remonttia ja ajattelin että kun emäntä löytyy, hän saa sisustaa mieleisekseen". HETKINEN!

-- Herätys nainen! Missä kohdassa suhdetta kuulet tämän litanian? Ethän vain ensitapaamisilla? Herää! Jos kuulet nuo sanat aivan alussa, niin eihän sinun tapasi voi olla vielä miehen tiedossa? Mistä hän voi tietää, tykkäätkö jos sinun uniasi tullaan häiritsemään suukottelulla? Ja miten niin se ei saa remonttia itse aikaiseksi ja onko sillä jo kiire saada "kuka tahansa" nopsakkaan töihin kotiinsa?

Sinusta tuntuu, että mies lykkii sinulle tulevaisuudenkuvia siitä, kuinka saat sisustaa ja somistaa, kouluttaa koiran ja lenkkeillä sen kanssa, kuinka hän pussaa joka aamu ja ilta miten ihanan vapaat kädet sinä saat hänen kodissaan, jos muutat sinne. Mitäänhän sinun ei tietenkään tarvitse maksaa eikä sinun tarvitse työlläsi korvata asumistasi millään muotoa. Kunhan olet sellainen kuin olet ja hän on sellainen kuin on. Se riittää. Ihana vapaus!

Mutta tosiasiassa hän manipuloi sinua. Toiseen ihmiseen on niin helppo istuttaa mielikuvia, varsinkin kun ne mielikuvat ovat kuin taivaanrannan-maalarin käsikirjasta. Kiinnitä huomiota varsinkin niihin asioihin, mitä mies kertoo sinulle että "sinä saat sitten tehdä". Ruusuinen mielikuva täydestä vapaudesta "saada" tehdä kuten haluaa voi viedä sinut unelmien pilviin. Karu pudotus pilvistä alas toteutuu sitten, kun huomaat että sinun täytyy tehdä. Et saa, vaan sinun niskaan kaadetaan tehtäväksi.

Jos joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ota tuumaustauko, vihellä väliaka, mieti, voiko se olla totta? Keskustele miehen kanssa. Pelisäännöistä. Todellisuudesta. Se on ihan totta, että vasta asuessa huomaa mitä se asuminen yhdessä on. Mutta kannattaa ajan kanssa tuollaiset päätökset tehdä, ei hetkessä. Muistan kun exän kanssa keskustelimme suhteestamme, sen vähän mitä siitä hänen kanssaan pystyi puhumaan. Sanoin, että "aina kun kävin täällä, olit imuroinut ja siivonnut. Mistä minä olisin voinut tietää, että kun muutan tänne asumaan, sinä makaat vain sohvalla etkä tee mitään, kun olet saanut tänne naisen?". Rehellinen vastaus oli, että "et mistään". Hän oli onnistuneesti manipuloinut minua ruusuisilla mielikuvilla ja onnistunut siinä.

Mitä pidemmät ja tarkemmat listaukset mies esittää, niin sitä todennäköisemmin ne ovat hänen oman saalistuskäsikirjansa iskulauseita, lupauksia, joita hänellä ei ole tarkoitustakaan pitää. Niinhän sitä sanotaan, että mitä enemmän valehtelee, niin sitä tarkemmin perustelee, koska valehdellessaan tietää valehtelevansa, jolloin jo puhuessaan perustelee yksityiskohtaisesti ja tarkkaan, koska yrittää saada toisen uskomaan valheeseen. Suhteen kehittyminen vaatii aikaa. Tunnetta siitä, että mikään ei ole epäselvää. Ei ilmaan heitettyjä epämääräisiä lausahduksia. Ja aika. Aika näyttää, aika ratkaisee. Luota tuntemuksiisi, olivat ne mitä hyvänsä. Tuntemuksesi ja vaistosi ovat oikeassa, ja jos  epäröit, kuuntele itseäsi. Sinun ei ole mikään pakko hypätä tuntemattomaan. Ei, vaikka siitä olisi luotu kuinka ihana mielikuva. Kyseenalaista mielikuva. Jos olet väärässä ja mies todella tarkoittaa, mitä sanoo, hän pystyy odottamaan sen ajan, mitä sinä tarvitset selvittäksesi mitä sinä haluat.


Kommentit

SUOSITUIMMAT TEKSTIT

Gaslighting / kaasuvalotus

Narsistinen Lähde

Mistä tunnistat manipuloijan?

Kaasuvalotuksen vaiheita