"Se on vanha juttu, niistä ei puhuta" (koskee myös edellistä tuntia)

Ensimmäisen kerran kun kuulet tämän lauseen kumppanisi suusta, saatat ajatella, että kylläpä tuo tyyppi suhtautuu kivalla tavalla asioihin. Suorastaan sädekehä päänsä päällä hän kertoo sinulle, miten ihanaa on suhtautua elämään niin, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus, eiliset unohtaen. Sinulle tulee ihana tunne siitä, että tuo tyyppi on aivan mahtava! Hän ei muistele eilisiä sanaharkkoja ja aloittaa jokaisen päivän puhtaalta pöydältä. Olet siunattu ihanalla kumppanilla, joka ei huonoja asioita vatvo.

Luulet, että hän on ottanut eilisistä keskusteluista opikseen. Mutta ajan myötä huomaat, että hän ei ottanutkaan. Edelleen hän toimii ja käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin aikaisemmin. Kun huomautat hänelle, hän kivahtaa, että "se on jo mennyt asia, ei siitä kannata enää puhua". Olet hieman ihmeissäsi hänen tavastaan jättää asiat käsittelemättä.

Hän kertoo että negatiivisista asioista ei kannata puhua, ne voi unohtaa samantien. Mutta todellisuudessa hän ei unohda, hän kaivaa ne sopivan tilaisuuden tullen esille ja käyttää sinua vastaan. Mitään järkeviä parisuhdekeskusteluja et hänen kanssa saa aikaiseksi, sillä hän on siihen kyvytön. Hänellä on oma käsitys siitä, miten asiat hoidetaan, se joko sopii sinulle tai sitten ei. Ovenkarmit ovat sinulle avoinna, mikäli sinä et yhdy hänen näkemyksiinsä. Kompromisseja et hänen kanssaan pysty tekemään.

Hänen käsityskykynsä mukaan negatiivisia asioita ovat kaikki sellaiset asiat, joissa hänen tulisi joustaa ja tehdä kompromisseja, kuten normaalissa parisuhteessa yleensä tehdään. Olet kertonut kumppanillesi ensimmäisen ja toisen yöllisen autonhakemisen jälkeen, että sinä tarvitset 8 tunnin yöunet, ja että sinun täytyy olla kotona viimeistään klo 23 mennessä, jotta jaksat seuraavana päivänä hoitaa asiasi. Silti hän pyytää sinua myös kolmannenkin kerran hakemaan jotakin autoa illalla jostakin parin sadan kilometrin päästä. Kun ehdotat, että lähdetään aikaisemmin että pääset ajoissa nukkumaan, hän sivuuttaa kommenttisi ja toteaa, että kyllä sinä ehdit nukkumaan.

Pääsette matkaan sitten kun hänelle viimein sopii, päämääräkohteessa ollaan niin kauan kun hänelle sopii, ja kun ajat yöllä kotiin väsyneenä hänen edellään ja auto on suistumassa viivojen ylitse kun meinaat nukahtaa rattiin, hän soittaa sinulle vihaisena ja käskee keskittymään ajamiseen, ohittaa sinut ja käskee seurata häntä. Ja kun huomenissa otat asian puheeksi ja muistutat häntä siitä, että sinä todella et jaksa valvoa myöhään, ja että toivoisit hänen muistavan sen jatkossa, hän on vihainen eikä halua puhua eilisestä.

Hän sivuuttaa sinun tarpeesi ja mielipiteesi monella tavalla, eikä hän halua puhua niistä. Koska se on vanha juttu. Sehän tapahtui eilen. Tai viikko sitten. Tai tunti sitten. Vetoaminen siihen, että asia on jo vanha, on hänen "syy" siihen, miksi asiasta ei saa enää puhua. Todellinen syy on se, että hän ei KYKENE puhumaan mistään sellaisesta aiheesta, johon liittyy hänen joustaminen ja sinun huomioimisesi. Ihan vain koska hän ei kykene. Hän kykenee vain käskyttämään, ei joustamaan.

Pidä varoitusmerkkinä sitä, että toinen ei jousta tai käsittele jotakin asiaa kanssasi. Älä kuvittele, että vaikka et käsillä olevaa asiaa pystykään käsittelemään hänen kanssaan, pystyisit käsittelemään jonkun muun asian joskus. Kun se tyyppi laittaa liinat kiinni nyt, se tulee tekemään niin jatkossakin. Hän ei puhu, ei kuule, ei näe sinua. Hän on hän ja jos ei hän ja hän ei sinun tai kenenkään muun takia siitä mihinnkään muutu.






Kommentit

SUOSITUIMMAT TEKSTIT

Mistä tunnistat manipuloijan?

Olmin sohvat - huumorilla

Uhrin sitominen itseensä

Sammakko kattilassa / Keitetyn sammakon syndrooma

Narsistinen Lähde