Mitä sitten, kun se väitti että ei sanonut niin, ja sä tiedät että se sanoi niin?

Niin mitä sitten tehdään? Kun se toinen osapuoli on juuri sanonut jotakin, ja seuraavassa lauseessa kumoaa sanomisensa, ja väittää, että ymmärsit väärin - sinähän se täsä käännät asiat nurinperin, ei hän. Miten sä toimit sellaisen ihmisen kanssa, joka ei tunne käsitteitä "kompromissi" ja "toisen huomioon ottaminen". Kun se alkaa suoltaa sulle sanoja ja lauseita  ja väittää, että sä käännät kaiken ylösalaisin, Vaikka hän itse tekee juuri niin?

- Väittely: väität että "sinä juuri sanoit niin ja niin ja ihan itse kyllä käänsit asian nurinperin".
-- Voit väitellä loputtomiin ja riitaan saakka. Hän on oikeassa. Hän on aina oikeassa. Sinä olet aina väärässä. Sinä juuri käänsit hänen sanansa päinvastoin. Väittelet miten kauan tahansa, sinulle tulee paha mieli, sillä hän ei anna koskaan periksi, sillä hän on aina oikeassa. Mitä enemmän väittelet, sitä suuremmaksi paha olosi kasvaa.

- Voit olla hiljaa ja niellä. 
--Voit myöntää, että kyllä, hän oli aivan oikeassa ja sinä onneton menit väittämään vastaan. Pyydät anteeksi. Sisälläsi alkaa kasvaa suuren suuri möykky tuskaa ja vihaa saamastasi epäoikeudenmukaisesta kohtelusta. Tiedät olevasi oikeassa, mutta tuo toinen talloo päälläsi ja sinä pyydät anteeksi, että hän talloo päälläsi. Mikään tuska ei voi kasvaa äärettömyyksiin saakka, vaan jonakin päivänä möykky on niin iso, että se poksahtaa. 

- Voit nauhoittaa kaikki keskustelusi.
-- Kun kerrot, että kuuntelit äänitteen ja voit soittaa sen todisteeksi, toinen osapuoli ei halua kuulla äänitettä. Hän jatkaa väittämistään siitä, että hän on oikeassa. Jos jatkat ja jatkat, että kuuntele nyt, toinen osapuoli lopulta kivahtaa, että "niin sanoinkin, mitä sitten" ja nauraa päälle ja katsoo sinua, kuin sinä olisit mielipuoli nauhoitteidesi kanssa. Tunnet suurta vihaa ja tuskaa, ja ihmettelet, että miten tämä tilanne on mennyt siihen, että sinun pitää nauhoittaa kaikki keskustelut ihan vain sen takia, että kuvittelit sen olevan joku keino, jolla vapautuisit tuntemastasi pahasta olosta, kun saat todistaa toiselle, että hän oli väärässä. Kuvittelit, että kun todistat äänitteellä hänen puhuneen ristiin rastiin ihan itse, hän muuttuisi ja ottaisi sinun mielipiteesi huomioon. Tämä äänittäminen ja ääniteiden kuunteleminen vasta tuskaisaa onkin. Sinä kuulet aivan konkreettisesti, miten toinen heittelee sinua henkisesti kuin litran mittaa. Tässä ei ole enää mitään epäselvää, se on ihan totta. Tätä et voi enää kääntää mielessäsi, että "mitä jos muistankin väärin": ei tämä on pahimman luokan raaka totuus.
--Omalla kohdallani kävi siten että kumppani itse ehdotti, että nauhoittaisin aina kaikki keskustelumme, niin minä huomaisin että minä käännän asiatnurinpäin. Hän syötti minulle sellaista pajunköyttä, että minä olen todella vaikeasti henkisesti vammainen kun en huomaa ollenkaan, että minä itse vääristelen asioita. Mutta kuinkas kävikään? Äänitteet kalahti hänen omaan nilkkaansa. 

Jos joku ihminen käyttäytyy liian usein siten, että hän vääntää asiat vastaamaan omia tarpeitaan, omia totuuksiaan, ei ota sinun mielipiteitäsi huomioon, niin ainoa keino on lähteä tällaisen ihmisen luota pois. Mitä enemmän annat itseäsi satutettavan, sitä pahemmalta sinusta tuntuu. Tämä on henkistä väkivaltaa, jossa sinun tarpeitasi ei huomioida, on vain se toinen osapuoli, jonka tahtoa tulisi kaikkien noudattaa, niin maan päällä kuin myös muualla.

Kun sinulle tulee tunne, että tyyppi sanoi ensin että "nyt on maanantai" ja sitten alkaa puhua että "nyt on tiistai", ja kiistää puhuneensa sanaakaan maanantaista - niin kultaseni - sinun on aika ottaa lenkkarit kaapista ja juosta niin kauas kuin pääset. Hän ei tule siitä koskaan muuttumaan, hänellä on aivan oma elämä ja aivan omat ajatukset, etkä sinä tule koskaan käsittämään, mistä tässä kaikessa oikein on kyse. Sinä et ymmärrä häntä sen takia, että sinä olet erilainen eikä sinun ajatusmaailmasi pysty kohtaamaan hänen ajatusmaailmaa, olette kuin kuu ja aurinko. Sinä et ole samanlainen. Ja niin on hyvä.Kommentit

SUOSITUIMMAT TEKSTIT

Gaslighting / kaasuvalotus

Narsistinen Lähde

Sammakko kattilassa / Keitetyn sammakon syndrooma

Kaasuvalotuksen vaiheita

Mistä tunnistat manipuloijan?