Uhrin sitominen itseensä

Kun päälle jyräävä tyyppi on sinut hurmannut, alkaa hurmaamisvaiheen jälkeen sitomisvaihe. Tyypillä on tarve saada sinut niin koukkuun, että et (helpolla) pääse pakenemaan.

Saalistajan taktiikka: houkuttele saalis hollille, nappaa kiinni, älä päästä irti. Sido.

Tyypillisiä sitomiskeinoja:

- Nopea yhteen muuttaminen. Tyypillä on kolmesataa hyvää syytä siihen, miksi kannattaa muuttaa yhteen. Houkutus voi olla suuri varsinkin silloin, jos olet muutoinkin muuttamassa. Tyyppi kertoo sinulle, että mitä sitä suotta muutat uuteen omaan kotiin, kun hänen luo voi tulla. Skipataan tämä seurusteluvaihe ja eletään yhdessä happy ever after. Hän osaa vedellä oikeista naruista, ja sinä olet sätkynukke. Tai hän muuttaa sinun luokse, koska hänellä oli muutoinkin asunnonvaihto ajankohtainen. Hänellä on varmasti hyvä selitys!

- Kihlat nopeasti. Sormus sormessa takaa onnellisen (harhaisen kuvitelman onnellisuudesta) tulevaisuuden?

- Taloudellinen sitominen. Tähän kategoriaan mahtuu esimerkiksi
--- autosi ottaminen hänen nimiinsä (hänen vakuutusmaksunsa ovat niin alhaiset)
--- yhteisen asunnon hankkiminen (tämä on ihan ehdoton keino)
---vuokrataan yhteinen tila (minulle tarjottiin mahdollisuutta vuokrata yhteinen hallitila, josta olisin saanut haisevan kopin toimistokseni - viimeisiä keinoja sitoa itseensä sen jälkeen kun olimme sopineet, että tämä suhde oli nyt tässä)
---ehdottaessasi eroa, sinulle kerrotaan, että et tule pärjäämään taloudellisesti
--- yhteisen lainan ottaminen

- Tyyppi kertoo sinulle olevansa maailman pätevin siinä ja siinä ja vielä siinä asiassa, ja luo sinulle mielikuvaa, että hänen luonaan kannattaa ehdottomasti pysyä. Koska hän on niin erinomainen. Hän voi heitellä ilmaan jopa törkeyksiäkin, kuten "kaikki naiset joista olen eronnut, ovat halunneet takaisin, mutta en ala kenenkään kanssa uudelleen" - hän luo sinulle mielikuvaa omasta erityisyydestään ja maalaa mieleesi kuvan siitä, että häntä ei missään nimessä kannata jättää.

Kuuntele itseäsi! Kun sinulle tulee tunne, että tässä mättää jokin, niin pidä kiinni siitä tunteesta ja luota itseesi. Vaikka tyypillä on monta erittäin painavaa perustetta ja hän osaa taitavasti manipuloida sinua, paina jarrua. Paina jarrua silloin sinusta tuntuu siltä, että joku muu yrittää painaa kaasua. Ota pitkä tauko. Jos aikojen kuluttua sinusta itsestäsi tuntuu siltä, että haluat jotakin yhteistä, niin vasta sitten. Ei niin, että sinulla on tunne, että kaikki ei ole ok, mutta toista miellyttääksesi menet mukaan hänen tahtotilaansa. Hänen. Ei sinun. Jarruta.Kommentit

SUOSITUIMMAT TEKSTIT

Gaslighting / kaasuvalotus

Narsistinen Lähde

Sammakko kattilassa / Keitetyn sammakon syndrooma

Kaasuvalotuksen vaiheita

Mistä tunnistat manipuloijan?